FNCA


FNCA   FNCA Meeting

image

Senior Officials Meeting (SOM)

18th
17th
16th

Forum for Nuclear Cooperation in Asia (FNCA)
The 18th Senior Officials Meeting


Meeting Summary of the 18th Senior Officials Meeting


July19-20, 2017, Tokyo, Japan

photo

The 18th Senior Officials Meeting (SOM), which was organized by the Cabinet Office of Japan (CAO), was held at Mita Conference Hall, Tokyo, on 19-20 July 2017.
The meeting was attended by the representatives from twelve member countries i.e., Australia, Bangladesh, China, Indonesia, Japan, Kazakhstan, the Republic of Korea, Malaysia, Mongolia, the Philippines, Thailand, and Vietnam. The meeting mainly discussed the theme of the round-table discussion of 18th MLM,the theme of 2018 Study Panel, evaluation on the general function and activities of the FNCA, FNCA Award, and FNCA Terms of Reference(Program)(Participants List)
The Ministerial Level Meeting will be held onon11 October 2017 in Astana, the Republic of Kazakhstan.




Program of the 18th FNCA Senior Officials Meeting (SOM)
Agenda



Date : 19th-20thJuly 2017
Place : Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Organized by : Cabinet Office, Government of Japan(CAO)
Chair of Meeting : Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
Working Language : English

Wednesday, 19th July
10:15–10:30 Registration
10:30–10:40 Session 1, Opening Session (10min)
 
- Opening Remarks
- Self-Introduction of the Participants
- Confirmation of the Agenda
10:40–10:45 Commemorative Photo (5 min)
10:45–10:55 Session 2, Report on the result of "A survey on preparation for SOM in 2017"(10 min)
 
- Overview of the Survey
10:55–12:10 Session 3, Ministerial Level Meeting (75 min)
 
- Review of MLM 2016
- Preparation of MLM 2017
12:10–13:20 Lunch Break (70 min)
13:20–14:35 Session 4, Study Panel (75 min)
 
- Review of SP 2017
- Preparation of SP 2018
14:35–15:15 Session 5, Evaluation on the general function and activities of the FNCA (40min)
 
- Report on the survey results and discussion
15:15–15:35 Coffee Break (20 min)
15:35–16:45 Session 6, FNCA Award (70 min)
17:00–18:30 Welcome Reception (90min)
 
Thursday, 20th July
10:15–10:30 Refreshment (15min)
10:30–10:45 Session 7, FNCA Terms of Reference (15 min)
10:45–11:15 Session 8, the 18th FNCA Ministerial Level Meeting (30 min)
- Draft Agenda and related matters
11:15–11:45 Session 9, Closing Session (30 min)
- Confirmation of the Outcomes
- Closing Remarks



List of the Participants in the 18th FNCA Senior Officials Meeting (SOM)


█ Participants from FNCA Countries
Australia

Mr Mark ALEXANDER
International Affairs Manager,
Australian Nuclear science and Technology Organisation (ANSTO)

Bangladesh

DrDilip Kumar SAHA
Member (Physical Science),
Bangladesh Atomic Energy Commission (BAEC)

China

Prof LONG Maoxiong
Deputy Secretary General
China Nuclear Energy Association (CNEA)

Indonesia

MrEkoMadi PARMANTO
Head for Law, Public Relation and Cooperation Bureau,
National Nuclear Energy Agency (BATAN)

Kazakhstan

Prof Erlan BATYRBEKOV
Director General,
National Nuclear Center (NNC) of the Republic of Kazakhstan

MrYevgeniy TUR
Senior Engineer,
National Nuclear Center (NNC)of the Republic of Kazakhstan

Republic of Korea

MrLEEDong Joon
Researcher,
Department of Global Cooperation,
Korea Nuclear International Cooperation Foundation (KONICOF)

Malaysia

Dr Abdul Muin Bin ABDUL RAHMAN
Senior Director (Management Programme),
Malaysian Nuclear Agency (Nuclear Malaysia)

Mongolia

MrCHADRAABALlMavag
Head,
Nuclear Technology Department of Executive Office,
Nuclear Energy Commission (NEC)

The Philippines

Dr Soledad S. CASTAƑEDA
Officer-in-Charge, Deputy Director,
Philippine Nuclear Research Institute (PNRI)

Thailand

DrPornthep NISAMANEEPHONG
Executive Director,
Thailand Institute of Nuclear Technology (TINT)

MsKanchalika DECHATES
Head of International Cooperation Section,
Thailand Institute of Nuclear Technology (TINT)

Vietnam

Dr CAO Dinh Thanh
Vice President,
Vietnam Atomic Energy Institute (VINATOM)

█ Participants from Japan

MrHideo SHINDO
Deputy Director General for Science, Technology and Innovation
Cabinet Office, Japan (CAO)

Mr Takahiro HAYASHI
Director for Atomic Energy Bureau of Science, Technology, Innovation and Policy
Cabinet Office, Japan (CAO)

Mr Yu SUMIKAWA
Deputy-Director,
Office of Atomic Energy Policy,
Secretariat of the Atomic Energy Commission,
Cabinet Office, Japan (CAO)

Mr Motomitsu SADAYASU
Senior Researcher,
Office of Atomic Energy Policy,
Secretariat of the Atomic Energy Commission,
Cabinet Office (CAO), Japan

Mr Yasushi ARUSE
Senior Researcher,
Office of Atomic Energy Policy,
Secretariat of the Atomic Energy Commission,
Cabinet Office (CAO), Japan

Mr Koichi YOSHIDA
Senior Researcher,
Office of Atomic Energy Policy,
Secretariat of the Atomic Energy Commission,
Cabinet Office (CAO), Japan

Ms Yuriko SAKURAZAWA
Senior Researcher,
Office of Atomic Energy Policy,
Secretariat of the Atomic Energy Commission,
Cabinet Office (CAO), Japan

Mr Yuki TANJI
Official,
International Nuclear Energy Cooperation Division,
Disarmament, Non-Proliferation and Science Department,
Ministry of Foreign Affairs (MOFA)

Dr Yuichi MICHIKAWA
Deputy Director,
International Nuclear and Fusion Affairs Division,
Research and Development Bureau,
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT)

Ms Nao YOKOI
Unit Chief,
Office for International Nuclear Cooperation, International Nuclear and Fusion Affairs Division,
Research and Development Bureau,
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT)

Mr Shoji KASUGA
Researcher,
International Nuclear and Fusion Energy Affairs Division
Research and Development Bureau
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT)

MrTomoaki WADA
FNCA Coordinator of Japan

Dr Hideki NAMBA
FNCA Advisor of Japan