FNCA


FNCA   Coordinators

image

The Introduction of the Coordinators

FNCA Coordinators Meeting

17th
Report
Agenda
Participants List

18th
17th
16th
15th
14th
13th
12th
11th
10th
9th
8th
7th
6th
5th
4th
3rd
2nd
1st


Agenda of the 17th FNCA Coordinators Meeting
March 8-9, 2016, Tokyo, Japan



Date: March 8- 9, 2016
Place: Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Hosted by: Cabinet Office, Government of Japan (CAO)
Japan Atomic Energy Commission (JAEC)
Co-hosted by: Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Japan (MEXT)
Chair: Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
Working Language: English

 
Monday, March 7th
09:40-10:00 Technical Tour: National Institute of Radiological Sciences
 
Tuesday, March 8th
    
09:40-10:00 Registration
10:00-10:30 Session1: Opening Session (30 min) *Open to Press
Chair: Indonesia
1. Opening remarks by Dr Yoshiaki OKA, Chairman JAEC (Japan)
2. Self-introduction of participants
3. Confirmation of Agenda
10:30-10:40 Commemorative Photo (10 min)*Open to Press
10:40-11:00 Session2: Summary Report of the FNCA MLM in 2015 (20 min)
Chair: Vietnam
- Mr Hironori NAKANISHI, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
11:00-12:00 Session3: Development of Radiation Application-Part 1 (60 min)
Chair: Thailand
1. Radiation Oncology (25 min)
- Project Report (10 min)
Dr Hirohiko TSUJII, Fellow, National Institute of Radiological Sciences (NIRS) (Japan)
- Presentation (10 min): Prof. CAO Jianping (China)
- Q&A (5 min)
 
2. Mutation Breeding (35 min)
- Project Report (20 min)
Prof Hirokazu NAKAI, Professor Emeritus, Shizuoka University (Japan)
- Presentation (10 min): Dr BAYARSUKH Noov (Mongolia)
- Q&A (5 min)
12:00-13:00 Lunch (60 min)
13:00-13:50 Session4: Development of Radiation Application-Part 2 (50 min)
Chair: Malaysia
3. Biofertilizer (25 min)
- Project Report (10 min)
Prof Issay NARUMI, Professor, Facility of Life Sciences, Toyo University
- Presentation (10 min): Dr Phatchayaphon MEUNCHANG (Thailand)
- Q&A (5 min)
 
4. Electron Accelerator Application (Radiation Processing of Natural Polymers) (25 min)
- Project Report (10 min)
Dr Masao TAMADA, Director General of Takasaki Advanced Radiation Research Institute, JAEA (Japan)
- Presentation (10 min): Ms Chartio T. ARANILLA (Philippines)
- Q&A (5 min)
13:50-14:40 Session 5: Strengthening of Nuclear Safety and Nuclear Infrastructure -Part 1 (50 min)
Chair: Philippines
1. Radiation Safety and Radioactive Waste Management (25 min)
- Project Report (10 min)
Prof Toshiso KOSAKO, Emeritus Professor, the University of Tokyo (Japan)
- Presentation (10 min): Mr Husen ZAMRONI (Indonesia)
- Q&A (5 min)
 
2. Safety Management Systems for Nuclear Facilities (25 min)
- Project Report (10 min)
Mr Peter McGLINN, Senior Adviser, International Relations, Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO) (Australia)
- Presentation (10 min): Dr NGUYEN Nhi Dien (Vietnam)
- Q&A (5 min)
14:40-15:00 Coffee Break
15:00-15:50 Session 6: Strengthening of Nuclear Safety and Nuclear Infrastructure -Part 2 (50 min)
Chair: Mongolia
3. Nuclear Security and Safeguards (25 min)
- Project Report (10 min)
Mr Masao SENZAKI, Senior Fellow, Japan Atomic Energy Agency(JAEA) (Japan)
- Presentation (10 min): Mr Sergey BEREZIN (Kazakhstan)
- Q&A (5 min)
 
4. Human Resources Development (25 min)
- Project Report (10 min)
Dr Takeshi IIMOTO, Associate Professor, Division for Environment, Health and Safety, The University of Tokyo (Japan)
- Presentation (10 min): Dr Syed Mohammod HOSSAIN (Bangladesh)
- Q&A (5 min)
15:50-16:15 Session 7: Development of Research Reactor Application Part 1(25 min)
Chair: Mongolia
1. Research Reactor Network (25 min)
- Project Report (10 min)
Dr Masanori KAMINAGA, Deputy Directior, Department of JMTR, Japan Atomic Energy Agency (JAEA) (Japan)
- Presentation (10 min): Dr Azahari Bin KASBOLLAH (Malaysia)
- Q&A (5 min)
16:15-16:55 Session 8: IAEA/RCA Activities Reports and the Cooperation with FNCA (40 min)
Presentation: Mr CHOI Kun Mo, Director, RCA Regional Office
17:30-19:00 Welcome Reception hosted by the Cabinet Office, Japan (90 min)
 
Wednesday, March 9th
10:00-10:35 Session 9: Development of Research Reactor Application Part2 (35 min)
Chair: Kazakhstan
2. Neutron Activation Analysis (35 min)
- Project Report (10 min)
Prof Mitsuru EBIHARA, Professor, Tokyo Metropolitan University (TMU) (Japan)
- Presentation (10 min): Mr MOON Jong Hwa (Korea)
- Q&A (5 min)
10:35-10:55 Coffee Break
10:55-12:05 Session 10: Follow-up on activities based on the Joint Communiques
of the 16th MLM (70 min)

Chair: Philippines
1. Proposal relating to the follow-up on the projects on Mutation Breeding and Radiation Oncology (Japan, 15 min)
- Mr Nobuhiro MUROYA, Director for Atomic Energy, Bureau of Science, Technology, Innovation and Policy, Cabinet Office (CAO)
2. Research on climate change using nuclear technology (15 min)
- Mr Peter McGLINN, Senior Adviser International Relations, Australian Nuclear Science & Technology Organisation (ANSTO)
3. Cooperation in the field of legal matters (10 min)
- Ms Ximena VÁSQUEZ MAIGNAN, Head, Office of Legal Counsel, OECD/NEA"
4. Proposal on the Improvement of the management of the FNCA activities (30 min)
- Mr Nobuhiro MUROYA, Director for Atomic Energy, Bureau of Science, Technology, Innovation and Policy, Cabinet Office (CAO)
12:05-13:15 Lunch (70 min)
13:15-14:35 Session 11: Discussion on Future Policy of FNCA Activities (80 min)
Chair: Bangladesh
1. Assessment of two projects under review: FNCA Coordinators (40 min)
- Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
2. Review of 2015 FNCA Projects (15 min)
- Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
- Dr Hideki NAMBA , FNCA Advisor of Japan
3. Discussion and confirmation of 2016 Plan (25 min)
- Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
14:35-15:05 Session 12: Closing Session (30 min)*Open to Press
Chair: Australia
1. Confirmation of matters to be resolved
- Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
2. Closing remarks
- Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan


Forum for Nuclear Cooperation in Asia