FNCA


FNCA   Coordinators

image

The Introduction of the Coordinators


FNCA Coordinators Meeting

18th
Report
Agenda
Participants List

18th
17th
16th
15th
14th
13th
12th
11th
10th
9th
8th
7th
6th
5th
4th
3rd
2nd
1st


Agenda of the 18th FNCA Coordinators Meeting
6 – 8 March 2017, Tokyo, Japan



Date: 6 – 8 March 2017
Place: Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Hosted by: Cabinet Office, Government of Japan (CAO)
Japan Atomic Energy Commission (JAEC)
Co-hosted by: Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Japan (MEXT)
Chair: Mr Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
Working Language: English

 
Monday, 6 March
Technical Tour: Japan Proton Accelerator Research Complex (J-PARC)
 
Tuesday, 7 March
    
10:00-10:10 Session 1: Opening (10 min.) * OPEN TO PRESS
Dr Hendig Winarno (Indonesia)
1. Opening remarks by Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan
2. Welcome remarks by Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
3. Self-introduction of participants
4. Confirmation of agenda
10:10-10:15 Commemorative Photo (5 min.) * OPEN TO PRESS
10:15-10:25 Session 2: Summary Report of the Ministerial-level Meeting (MLM) in 2016 (10 min.)
Chair: Dr Cao Dinh Thanh (Vietnam)
10:25-11:15 Session 3-1: Report of Project Activities and Outcomes on Nuclear Safety Strengthening (25min. /project x 2 = 50min.)
Chair: Mr Long Maoxiong (China)
1. Safety Management Systems for Nuclear Facilities
2. Nuclear Security and Safeguards
11:15-12:05 Session 3-2: Report of Project Activities and Outcomes on Nuclear Security and Safeguards (25min. /project x 2 = 50min.)
Chair: Mr Chadraabal Mavag (Mongolia)
1. Human Resources Development
2. Nuclear Security and Safeguards
12:05-13:15 Lunch (70 min)
13:15-14:55 Session 3-3: Report of Project Activities and Outcomes on Radiation Utilization Development (25min. /project x 4 = 100 min.)
Chair: Dr Hannarong Shamsub (Thailand)
1. Mutation Breeding
2. Biofertilizer
3. Electron Accelerator Application
4. Radiation Oncology
14:55-15:15 Coffee Break (20 min.)
15:15-15:45 Session 4: IAEA/RCA Activities Reports and the Cooperation between RCA and FNCA (30min.)
Chair: Dr Hendig Winarno (Indonesia)
15:45-16:35 Session 3-4: Report of Project Activities and Outcomes on Research Reactor Utilization Development (25min. /project x 2 = 50min.)
Chair: Prof Erlan G. Batyrbakov (Kazakhstan)
1. Research Reactor Network
2. Neutron Activation Analysis
16:35-16:50 Session 5: Proposals for the New Projects (15 min.)
Chair: Dr Hendig Winarno (Indonesia)
16:50-17:10 Session 6-1: Follow-up on Activities Based on the Decisions of the 17th MLM (20 min.)
Chair: Mr Peter McGlinn (Australia)
17:30-18:50 Welcome Reception Hosted by CAO (80 min.)
 
Wednesday, 8 March
10:00-10:25 Session 6-2:Follow-up on Activities Based on the Decisions of the 17th MLM (25 min.)
Chair: Dr Dilip Kumar Saha (Bangladesh)
10:25-11:55 Session 7: Discussion on Future Policy of FNCA Activities (90 min.)
Chair: Philippines
11:55-12:10 Session 8: Closing (15 min.)
Chair: Dr Soledad S. Castañeda (Philippines)
1. Confirmation of matters to be resolved Mr. Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan
2. Closing remarks by Mr. Tomoaki WADA , FNCA Coordinator of Japan


Forum for Nuclear Cooperation in Asia