FNCA


FNCA   Coordinators

image

The Introduction of the Coordinators

FNCA Coordinators Meeting

15th
Report
Agenda
Participants List

18th
17th
16th
15th
14th
13th
12th
11th
10th
9th
8th
7th
6th
5th
4th
3rd
2nd
1st


Agenda of the 15th FNCA Coordinators Meeting
March 11 to 12, 2014, Tokyo, Japan



Date: March 11 - 12, 2014
Place: International Conference Room (3F), Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Hosted by: Cabinet Office of Japan (CAO), Japan Atomic Energy Commission (JAEC)
Co-hosted by: Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Japan (MEXT)
Chairperson of the Meeting: Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
Working Language: English
 
March 11, 2014 (Tue)

9:30-9:45 Registration  
9:45-10:20 Session 1: Opening Session (Open to press) (35 min.)
Chair: Dr. Sueo MACHI (Japan)
· Opening Address (5 min.)
  Dr. Shunsuke KONDO, Chairman of JAEC (Japan)
· Introduction of Participants (15 min.)
· Confirmation of Agenda (5 min.)
· Commemorative Photo (10 min.)

10:20-10:50 Session 2: Summary Report of the FNCA Meetings in 2013 (30 min.)
Chair: Dr. CAO Dinh Thanh (Vietnam)
· Report the 5th Study Panel and the 14th Ministerial Level Meeting (20 min.)Dr.   Sueo MACHI, FNCA Coordinator (Japan)
· Discussion (10 min.)
10:50-11:10 Coffee Break (20 min.)
11:10-12:20 Session 3-1: Radiation Utilization Development (70 min.)
Chair: Prof. Dr. Shahana Afroz (Bangladesh)
(1) Project Review (50min.)
1. Radiation Oncology
· Project Report (10min.)
: Dr. Hirohiko TSUJII, Fellow, National Institute of Radiological Sciences (Japan)
· Presentation: Protocol for Cervical Cancer (10 min.)
: Dr. Dang Huy Quoc Thinh, Vice Director, Ho Chi Minh City Oncology Hospital (Vietnam)
· Q&A (5min.)
2. Mutation Breeding
· Project Report (10min.)
: Prof. Hirokazu Nakai, Professor Emeritus, Shizuoka University (Japan)
· Development of Disease Resistant Banana by Mutation Breeding (10 min.)
: Dr. Olivia P. Damasco, University of the Philippines Los Banos College (The Philippines)
· Q&A (5min.)
(2) Discussion on Future Project Activities (20 min.)
12:20-13:40 Lunch (80 min.)
13:40-14:50 Session 3-2: Radiation Utilization Development (70 min.)
Chair: Dr. Muhd Noor MUHD YUNUS (Malaysia)
(1) Project Review (50min.)
3. Biofertilizer
· Project Report (10min.)
: Dr. Tadashi YOKOYAMA, Prof., Institute of Agriculture,
: Tokyo University of Agriculture and Technology (Japan)
· Commercialization of Biofertilizer by Radiation Sterilization (10 min.)
: Dr. Khairuddin BIN ABDUL RAHIM, Director of Division of Agrotechnology and Biosciences,
: Malaysian Nuclear Agency (Malaysia)
· Q&A (5min.)
4. Electron Accelerator Application (Radiation Processing of Natural Polymers)
· Project Report (10min.)
: Dr. Masao TAMADA, Director General of Takasaki Advanced Radiation Research Institute,
: Japan Atomic Energy Agency (Japan)
· Commercialization of Chitosan Based Plant Growth Promoter (10 min.)
: Dr. Darmawan Darwis, National Nuclear Energy Agency (Indonesia)
· Q&A (5min.)
(2) Discussion on Future Project Activities (20min.)
14:50-15:10 Coffee Break (20 min.)
15:10-16:00 Session 4: Research Reactor Utilization Development (50 min.)
Chair: Mr.JEONG Honghwa (Korea)
(1) Project Review (30min.)
1. Neutron Activation Analysis
· Project Report (10min.)
: Dr. Mitsuru EBIHARA, Professor, Department of Chemistry,
: Graduate School of Science and Engineering, Tokyo Metropolitan University (Japan)
· Q&A (5min.)
(2) Discussion on Future Project Activities (20min.)
16:00-17:30 Session 5: Strengthening Nuclear Safety and Nuclear Infrastructure (90 min)
Chair: Dr. Anhar Riza ANTARIKSAWAN (Indonesia)
(1) Project Review (60min.)
1. Safety Management Systems for Nuclear Facilities
· Project Report (10 min.)
: Mr. Peter McGLINN, Senior Adviser, International Relations,
: Australian Nuclear Science and Technology, Organisation (ANSTO) (Australia) (10 min.)
· Q&A (5min.)
2. Radiation Safety and Radioactive Waste Management
· Project Report (10min.)
: Mr. Yuji MATSUZOE, Manager, Research & Development Planning Sec.
: Manufacturing Center Tokyo Branch, Fuji Electric Co., Ltd. (Japan)
· Q&A (5min.)
3. Nuclear Security and Safeguards
· Project Report (10min.)
: Mr. Masao SENZAKI, Director, Integrated Support Center for
: Nuclear Nonproliferation and Nuclear Security, JAEA (Japan)
· Q&A (5min.)
4. Human Resource Development
· Project Report (10min.)
: Dr. Kiyonobu YAMASHITA, General Advisor,
: Nuclear Human Resource Development Center, JAEA (Japan)
· Q&A (5min.)
(2) Discussion on Future Project Activities (30min.)
18:00-19:30 Welcome Reception at Room Mita
 
March 12, 2014 (Wed)
9:40-10:00 Coffee Time (20 min.)
10:00-10:30 Session 6: IAEA/RCA Activities Reports and the Cooperation between RCA and FNCA (30 min.)
Chair:  Dr. Suren DAVAA (Mongolia)
· Lead Speech : Mr. Kun Mo CHOI, Director, IAEA/RCA Regional Office (20 min.)
· Discussion on the Cooperation (10 min.)
10:30-11:40 Session 7-1: Follow-up on Recommendations of the 14th Ministerial Level Meeting (70 min.)
Chair:  Dr. Soledad S. Castaneda (the Philippines)
(1) “Nuclear Security Culture Development”
·
Lead Speech: Dr. Shunsuke KONDO, Chairman of JAEC (10 min.)
· Presentation on good practice in Korea (10 min.)
 Mr.JEONG Honghwa (Korea)
· ISCN’s program to address Chair’s Statement (10 min.)
 Mr. Masao SENZAKI, Director, Integrated Support Center for Nuclear Nonproliferation
and Nuclear Security, JAEA (Japan)
· Discussion (15 min.)
(2) “Building a network with potential end users to accelerate the practical use of FNCA achievements in the radiation utilization area”
· Lead Speech: Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator (Japan) (10 min.)
· Discussion (15 min.)
11:40-13:00 Lunch (80 min.)
13:00-13:45 Session 7-2: Follow-up on Recommendations of the 14th Ministerial Level Meeting (45 min.)
Chair:  Dr. Somporn CHONGKUM (Thailand)
(3) “Cooperation of HRD among FNCA member countries”
· Lead Speech: Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator (Japan) (10 min.)
· Human Resources Development in VIETNAM for Nuclear Power Program (10 min.)
 Dr. CAO Dinh Thanh, Vice President, VINATOM
· Japan's international cooperation for nuclear HRD (10 min.)
 Dr. Shuichi SAKAMOTO, Director, International Nuclear and Fusion Energy Affairs Division,
 Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT)
· Discussion (15 min.)
13:45-15:45 Session 8: Future Policy of FNCA Activities (120min.)
Chair:  Mr. Peter McGLINN (Australia)
Review of FY2013 Outcomes and Plan for FY2014 (120 min.)
· Lead Speech: Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan) (15 min.)
· Review of FNCA Projects: FNCA Coordinators (60min: 5min x 12)
· Discussion and confirmation of FY2014 Plan (45 min.)
15:45-16:15 Coffee Break (30 min.)
16:15-17:15 Session 9: Closing Session (60 min.)
Chair: Dr. Sueo MACHI (Japan)
· Confirmation of Conclusion : Secretariat (Japan) (55 min.)
· Closing Remarks: Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan)


Forum for Nuclear Cooperation in Asia