FNCA


FNCA   Coordinators

image

The Introduction of the Coordinators


FNCA Coordinators Meeting

20th
Report
Agenda
Participants List

20th
19th
18th
17th
16th
15th
14th
13th
12th
11th
10th
9th
8th
7th
6th
5th
4th
3rd
2nd
1st


Forum for Nuclear Cooperation in Asia (FNCA)
Agenda of the 19th Coordinators Meeting
6 March 2019, Tokyo, Japan



Date: 6 March 2019
Place: Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Hosted by: Cabinet Office, Government of Japan (CAO)
Japan Atomic Energy Commission (JAEC)
Co-hosted by: Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Japan (MEXT)
Chair: Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan
Working Language: English

 
Tuesday, 5 March

PM: Technical Tour: Nishina Center for Accelerator-Based Science

 
Wednesday, 6 March
10:00 - 10:20 Session 1: Opening (20 min) * OPEN TO PRESS
Chair: Japan
1. Opening remarks by Mr Tomoaki Wada , FNCA Coordinator of Japan
2. Welcome remarks by Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC
3. Self-introduction of participants
4. Confirmation of Agenda
  **Commemorative Photo**
  *OPEN TO PRESS
10:20 - 10:30 Session 2: Summary Report of the Ministerial-level Meeting (MLM) in 2018 (10 min)
Chair: Thailand
10:30 - 12:00 Session 3-1: Report of project activities and outcomes on Radiation Utilization Development (30min/project×3=90min )
Chair: China
1. Mutation Breeding
2. Radiation Processing and Polymer Modification for Agricultural, Environmental and Medical Applications
3. Research on Climate Change Using Nuclear and Isotopic Techniques
12:00 - 13:00 **Lunch Break (60 min) **
13:00 - 13:30 Session 3-2: Report of project activities and outcomes on Radiation Utilization Development (30min/project×1=30min )
Chair: Bangladesh
1. Radiation Oncology
13:30 - 14:00 Session 4: Report of project activities and outcomes on Research Reactor Utilization Development (30min/project×1=30min )
Chair: Indonesia
1. Research Reactor Utilization
14:00 - 14:30 Session 5: Report of project activities and outcomes on Nuclear Safety Strengthening (30min /project×1=30min )
Chair: Malaysia
1. Radiation Safety and Radioactive Waste Management
14:30 - 15:00 Session 6: Report of project activities and outcomes on Nuclear Infrastructure Strengthening (30min/project×1=30min )
Chair: Kazakhstan
1. Nuclear Security and Safeguards
15:00 - 15:20 **Coffee Break (20 min)**
15:20 - 15:50 Session 7: IAEA/RCA Activities Reports and the Cooperation between RCA and
Chair: Vietnam
15:50 - 16:20 Session 8: Discussion on Future Policy of FNCA Activities (30min)
Chair: Australia
16:20 - 16:35 **Coffee Break (15 min)**
16:35 - 17:00 Session 9: Closing (25 min)
Chair: The Philippines
1. Confirmation of matters to be resolved
Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan
2. Closing remarks by Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan
17:30 - 19:00 Welcome Reception Hosted by CAO


Forum for Nuclear Cooperation in Asia