FNCA


FNCA   FNCA Meeting

image

FNCA Meeting

17th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
16th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
15th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
14th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
13th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
12th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
11th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
10th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
9th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
8th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Joint Communique
7th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

6th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

5th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Display of FNCA activities

4th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Progress Report
Senior Officials Meeting
Proposal Report
Conclusions and Recommendations
Summary Report (PDF)

3rd FNCA Meeting

2nd FNCA Meeting
Program
List of the Participants

1st FNCA Meeting
Joint Communique

13th Ministerial Level Meeting


Program of the 13th FNCA Ministerial Meeting (MM)
November 23 - 24, 2012
Jakarta, Indonesia

Date : Friday, November 23 and Saturday, November 24, 2012
Place : Le Meridien Jakarta, Indonesia
Organized by : Cabinet Office, Government of Japan and Japan Atomic Energy Commission (JAEC) (Japan)
National Nuclear Energy Agency (BATAN), (Indonesia)
Co-Chairpersons of Meeting : The Hon. Mr. Shinkun HAKU, Senior Vice-minister of Cabinet Office (Japan)
The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA, State Minister for Research and Technology, Ministry of Research and Technology (Indonesia)
Working Language : English

Friday, November 23
The 13th FNCA Senior Official Meeting (SOM)


Chairperson of SOM:
Mr. Takashi NAKANO, Deputy Director General for Science and Technology Policy, Cabinet Office (Japan)
 
13:00-13:30 Registration
13:30-14:00 Session I, Opening Session (30 min.)
 
·    Opening Remarks
   Dr. Takashi NAKANO, Cabinet Office (Japan) (5 min.)
·    Welcoming Remarks
   Prof. Dr. Djarot Sulistio Wisnubroto, Chairman, National Nuclear Energy Agency (Indonesia) (5 min.)
·    Introduction of Head of Delegations (10 min.)
·    Introduction of Ministerial Meeting (MM) Draft Agenda, Confirmation of SOM Agenda
   Dr. Takashi NAKANO, Cabinet Office (Japan) (10 min.)
14:00-15:25 Session II, Consultation on Reports of Current Status and Future Plan of the FNCA Activities (85 min.)
 
·    Abstract of "Achievements, Impact and Plan of FNCA Activities"
   Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan) (10 min.)
·    Special report on Human Resource Development from FNCA member countries
   Lead Speech: Dr. Sueo MACHI (Japan) (5 min.)
   1. Australia 2. Bangladesh 3. China 4. Indonesia 5. Japan 6. Kazakhstan 7. Korea 8. Malaysia
   9. Mongolia 10. The Philippines 11. Thailand 12. Vietnam (12 countries × 5 minutes)
·    Abstract of "Report on the FNCA Study Panel on Nuclear Power - 3rd phase (National Nuclear Infrastructure Development)"
   Dr. Akira OMOTO, Chairman of the 4th Panel meeting, Commissioner of JAEC (Japan) (10 min.)
15:25-16:10 Session III, Consultation on Roundtable Discussions (45 min.)
  MM Session IV, Roundtable Discussion "Role of FNCA"
16:10-16:40 < Coffee Break > (30 min.)
16:40-17:10 Session IV, Consultation on the Resolution (30 min.)
  Discussion on the Resolution
17:10-17:30 Session V, Closing Session (20 min.)
  SOM Summary Report
   Mr. Takashi NAKANO, Cabinet Office (Japan) (20 min.)
19:00 Welcome Reception Hosted by BATAN
   
Saturday, November 24
The 13th FNCA Ministerial Level Meeting (MM)


Co-Chairpersons of MM:
The Hon. Mr. Shinkun HAKU, Senior Vice-minister of Cabinet Office (Japan)
The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA, State Minister for Research and Technology, Ministry of Research and Technology (Indonesia)
 
9:00-9:20 Registration
9:20-9:30 Commemorative Photo (Open to Press)
9:30-10:00 Session I, Opening Session (30 min.) (Open to Press)
Session Chair: The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA (Indonesia)
·    Opening and Welcoming Remarks (5 min.)
   The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA (Indonesia)
·    Address of Meeting Co-chair (5 min.)
   The Hon. Mr. Shinkun HAKU (Japan)
·    Introduction of Head of Delegations (15 min.)
·    Report of Senior Officials Meeting (5 min.)
   Mr. Takashi NAKANO, The Chairperson of SOM, Deputy Director General for Science and Technology Policy,
   Cabinet Office (Japan)
10:00-11:00 Session II, Country Report (60 min.)
Session Chair: The Hon. Mr. Shinkun HAKU (Japan)
   1. Australia 2. Bangladesh 3. China 4. Indonesia 5. Japan 6. Kazakhstan 7. Korea 8. Malaysia
   9. Mongolia 10. The Philippines 11. Thailand 12. Vietnam (12 countries × 5 minutes)
11:00-11:30 < Coffee Break > (30 min.)
11:30-12:10 Session III, Reports of Current Status and Future Plan of the FNCA Activities (40 min.)
Session Chair: The Hon Prof. Dr. VUONG Huu Tan, Director General, Viet Nam Agency for Radiation and Nuclear Safety (Viet Nam)
·    Achievements, Impact and Plan of FNCA Activities
·    Additional Presentation: FNCA Strategy for Human Resource Development
   Dr. Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
12:10-13:50 < Lunch >
Lunch for Ministerial Level Participants at Puri Asri Room (1st Floor) (Hosted by Cabinet Office, Government of Japan)
13:50-14:10 Session III (Cont.), Reports of Current Status and Future Plan of the FNCA Activities (20 min.)
Session Chair: The Hon. Mr. Yeafesh OSMAN, State Minister, Ministry of Science and Technology (Bangladesh)
·    Report on the FNCA Study Panel on Nuclear Power -3rd phase (National Nuclear Infrastructure Development)
   Dr. Akira OMOTO, Chairman of the 4th Panel Meeting, Commissioner of JAEC (Japan)
14:10-14:55 Session IV, Roundtable Discussion "Role of FNCA" (45 min.)
Session Chair: The Hon. Dr. Maximus Johnity ONGKILI, Minister of Science, Technology and Innovation (Malaysia)
·    Lead Speech (5 min.)
   The Hon. Mr. Shinkun HAKU (Japan)
·    Comments from FNCA Member Countries
·    Discussion
14:55-15:25 < Coffee Break > (30 min.)
15:25-16:05 Session V, Discussion on the Resolution and Summary of MM (40 min.)
Session Chair: The Hon. Dr. Carol M. Yorobe, Undersecretary, Department of Science and Technology (The Philippines)
·    Adoption of Resolution (20 min.)
   Dr. Shunsuke KONDO, Chairman, JAEC (Japan)
·    Confirmation of Meeting Summary (20 min.)
   Dr. Shunsuke KONDO (Japan)
16:05-16:15 < Break for Press Locating > (10 min.)
16:15-16:35 Session VI, Closing Session (20 min.) (Open to Press)
Session Chair: The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA (Indonesia)
·    Conclusion of Meeting (Japan) (5 min.)
   Dr. Shunsuke KONDO (Japan)
·    Closing Remarks (5 min.)
   The Hon. Prof. Dr. Gusti Muhammad HATTA (Indonesia)
·    Press Conference