FNCA


FNCA   FNCA Meeting

image

FNCA Meeting

17th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
16th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
15th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
14th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
13th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
12th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
11th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
10th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
9th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
8th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Joint Communique
7th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

6th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

5th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Display of FNCA activities

4th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Progress Report
Senior Officials Meeting
Proposal Report
Conclusions and Recommendations
Summary Report (PDF)

3rd FNCA Meeting

2nd FNCA Meeting
Program
List of the Participants

1st FNCA Meeting
Joint Communique

16th Ministerial Level Meeting


Program of the 16th FNCA Ministerial Meeting (MM)
December 8, 2015
Tokyo, Japan


Date :

December 8, 2015 (Tuesday)

Place :

Mita Conference Hall, Tokyo, Japan

Organized by :

Cabinet Office, Government of Japan (CAO)
Japan Atomic Energy Commission (JAEC)

Working Language :

English


Monday, December 7
Preparatory Meeting for the 16th FNCA Ministerial Level Meeting by the SOM Members

Chair of the Meeting: Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)



13:40-14:00 Registration
14:00-14:25 Session I, Opening Session (25 min.)
 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)

    

1) Opening Remarks
2) Self-Introduction of Participants
3) Confirmation of MM Agenda and SOM Agenda

14:25-15:30

Session II, Preliminary Discussion on Roundtable Theme and SOM’s Report (65 min.)

 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for
Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
    

1) Discussion on Theme 1;New Direction of FNCA:New Activities Related to Climate Change and the
    Role of Nuclear Technology (25 min.)
2) Discussion on theme 2;Reform of FNCA (25 min.)
3) Others (15 min.)

15:30-15:50 <Coffee Break> (20 min.)
15:50-16:25 Session III, Confirmation of the Joint Communique (35 min.)
 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
16:00-16:30 Session IV: Closing Session (25 min.)
 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
    

1) SOM Report
2) Introduction of Draft Agenda for Coordinators Meeting and Panel Meeting
    Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
3) Closing Remarks

17:30-19:30 <Welcome Reception hosted by Minister Shimajiri>
Tuesday, December 8
The 16th FNCA Ministerial Level Meeting (MLM)

10:15-10:45 Registration
10:45-11:05 Session I, Opening Session (20 min.) *open to PRESS
Chair: Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
1) Opening Remarks by the Chair
2) Self-Introduction of Participants
3) Confirmation of Agenda
4) Report of Senior Officials Meeting
    Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science,Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
5) Welcoming Remarks
Ms Aiko Shimajiri, Minister of State for Science, Technology Policy (Japan)
11:05-11:15 Commemorative Photo (10 min.)
11:15-11:45 Session II, Keynote Speech (30 min.)
 
    

Chair:

Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
     Keynote Speech: The Nuclear Energy Agency: Opportunities for Cooperation and Progress
    Mr William D. Magwood, IV, Director General of the OECD
    Nuclear Energy Agency (NEA)
11:45-12:30

Session III, Country Reports (12 countries x 5 min. = 60 min.) Part I

 
    

Chair:

Dr Amelia P. Guevara, Undersecretary (Vice Minister) for Research and Development Department of Science and Technology(DOST) (Philippines)
     1. Australia, 2. Bangladesh, 3. China, 4. Indonesia, 5.Japan, 6. Kazakhstan, 7. Korea, 8. Malaysia, 9. Mongolia
12:30-13:30 Luncheon hosted by Cabinet Office, Japan
13:30-13:45 Session III, Country Reports Part II
 
    

Chair:

Dr Amelia P. Guevara, Undersecretary (Vice Minister) for Research and Development Department of Science and Technology(DOST) (Philippines)
     10. Philippines, 11. Thailand, 12. Vietnam
13:45-14:05 Session IV, Reports of the FNCA Activities (20 min.)
 
    

Chair:

Mr Chu Ngoc Anh, Deputy Minister, Ministry of Science and Technology (MOST) (Vietnam)
     Report on 16th Coordinator Meeting and progress of Project Activities
    Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
14:05-14:55 Session V, Roundtable Discussion; New direction of FNCA: New Activities Related to Climate Cchange and the Role of Nuclear Technology (50min.)
 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
14:55-15:15 Coffee Break (20 min.)
15:15-15:55 Session VI, SOM’s Report and Discussion; Reform of FNCA (40 min.)
 
    

Chair:

Mr Hironori Nakanishi, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
15:55-16:30 Session VII, Discussion on the Joint Communique (35 min.)
 
    

Chair:

Mr Paul Maurice Jones, General Manager Nuclear Security, Government and International Affairs Division, Australian
     ・ Introduction of Joint Communique
・ Discussion and Adoption on Joint Communique
16:30-16:45 Session VIII, Closing Session (15 min.) *open to PRESS
 
    

Chair:

Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
     1) The Date and Agenda of 17th Coordinator Meeting and Panel Meeting in March
2) Next Host Country’s Speech
    17th Mr. Fumiaki Matsumoto, State Minister of Cabinet Office (Japan)
3) Closing Remarks
     Mr Fumiaki Matsumoto, State Minister of Cabinet Office (Japan)