FNCA


FNCA   FNCA Meeting

image

FNCA Meeting

18th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
17th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
16th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
15th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
14th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
13th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
12th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
11th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
10th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
9th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
8th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Joint Communique
7th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

6th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

5th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Display of FNCA activities

4th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Progress Report
Senior Officials Meeting
Proposal Report
Conclusions and Recommendations
Summary Report (PDF)

3rd FNCA Meeting

2nd FNCA Meeting
Program
List of the Participants

1st FNCA Meeting
Joint Communique

15th Ministerial Level Meeting


Program of the 15th FNCA Ministerial Meeting (MM)
November 19, 2014
Sydney, Australia


Date :

November 19, 2014 (Wednesday)

Place :

Sydney Harbour Marriott Hotel at Circular Quay, Sydney, Australia

Organized by :

The Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO)
Cabinet Office, Government of Japan (CAO) and Japan Atomic
Energy Commission (JAEC) (Japan)

Chair of MM:

Mr Ian MACFARLANE, Minister for Industry (Australia) Mr Nobuyasu ABE ,Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission


Tuesday, November 18
The 15th FNCA Senior Official Meeting (SOM)


13:40-14:00 Registration
14:00-14:30 Session I, Opening Session (30 min.)
 
    

1) Opening remarks (5 min.)
  ・Dr Adi PATERSON, CEO ANSTO (Australia)
2) Self-introduction of participants (15 min.)
3) Confirmation of agenda (5 min.)
  ・Dr Adi PATERSON, CEO ANSTO (Australia)

14:30-15:00

Session II, Reports of FNCA (30 min.)

 
    

1) Reports of FNCA Current Project Activities (15 min.)
  ・Dr Sueo MACHI, FNCA Coordinator (Japan)
2) Report of the 6th Study Panel on Infrastructure Development for Nuclear Power (15 min.)
  ・Mr Nobuyasu ABE, Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission

15:00-15:40 Session III, Roundtable Discussion (40 min.)
 
    

Strategy for Application of Multi-Purpose Research Reactor
1) Lead Speech on Roundtable Discussion (30min.)
  ・Dr Greg STORR, ANSTO Group Executive for Nuclear Science and Technology (Australia) (15min)
  ・Mr Atsuo KISHI (Japan) , Japan Atomic Energy Agency (Japan) (10min)
  ・Prof Dr Djarot Sulistio WISNUBROTO, Chairman for National uclear Energy Agency (BATAN) (Indonesia) (10min)
  ・Dr Sueo MACHI (Japan) (10min)
2) Discussion (10min.)

15:40-16:00 <Coffee Break> (20 min.)
  - Commemorative Photo
16:00-16:30 Session IV  Discussion on the 4th phase of the Study Panel (30 min.)
 
    

1) A revised proposal of Japan (5 min.)
  ・Mr Nobuyasu ABE, Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission
2) Discussion (25 min.):

16:30-17:00

Session V  Discussion on Ministerial Level Meeting (30 min.)

 
    

1) Discussion on the Draft Resolution (20 min.):
2) SOM Report to MM (10 min.)
  ・Dr Adi PATERSON, CEO ANSTO (Australia)

17:00-17:30 Session VI: Closing Session (30 min.)
 
    

1) Closing Remarks (5min.)
・Dr Adi PATERSON, CEO ANSTO (Australia)

18:30- 19:30 Reception co-hosted by ANSTO and CAO
Thursday, November 19
The 15th FNCA Ministerial Level Meeting (MM)

9:10-9:30 Registration
9:30-10:10 Session I, Opening Session (30 min.) (Open to Press)
Chair:  Mr Ian MACFARLANE, Minister for Industry (Australia)
    

1) Opening and Welcoming Remarks (5 min.)
  ・Mr Ian MACFARLANE, Minister for Industry(Australia)
2) Remarks by Co-chair (5 min.)
  ・Mr Nobuyasu ABE ,Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission
3) Self-introduction of participants (20 min.)
4) Agenda review (5min.)
  ・Mr Ian MACFARLANE, Minister for Industry (Australia)
5) Report of Senior Officials Meeting (5 min.)
  ・Dr Adi PATERSON, CEO for ANSTO (Australia)

10:10-10:20 Commemorative Photo (10 min.)
10:20-11:20 Session II, Country Reports (60 min.)

Chair: Mr Yeafesh OSMAN (Bangladesh)
 1. Australia  2. Bangladesh  3. China  4. Indonesia  5. Japan  6. Kazakhstan
 7. Korea  8. Malaysia  9. Mongolia  10. The Philippines  11. Thailand
 12. Vietnam      (12 countries × 5 minutes)

11:20-11:35

<Coffee Break> (15 min.)

11:35-12:15

Session III, Reports of the FNCA Activities (40 min.)

Chair: Datuk Dr Abu Bakar MOHAMAD DIAH (Malaysia)
    

1) Report of FNCA Current Project Activities (20 min.)
  ・Dr Sueo MACHI, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
2) Report of the 6th Study Panel on Infrastructure Development for Nuclear Power (20 min.)
  ・Mr Nobuyasu ABE ,Vice Chairman Japan Atomic Energy Commissio

12:15-13:45

<Luncheon hosted by ANSTO, Australia>

13:45-15:00

Session IV, Roundtable Discussion: Strategy for Application of Multi-Purpose
Research Reactor (75 min.)

Chair:  Ms Nadia LEVIN, ANSTO GM Government International and External Relations
    

1) Lead Speech on Roundtable Discussion (45min.)
  ・Dr Greg STORR, ANSTO Group Executive for Nuclear Science and Technology (Australia) (15min)
  ・Mr Atsuo KISHI (Japan) , Japan Atomic Energy Agency (Japan) (10min)
  ・Prof Dr. Djarot Sulistio WISNUBROTO, Chairman for National Nuclear Energy Agency (BATAN) (Indonesia) (10min)
  ・Dr Sueo MACHI (Japan) (10min)
   FNCA Research Reactor Project Network Project - Achievement and challenges
2) Discussion (30min.)

15:00-15:40

Session V, Discussion on the Resolution and the Summary of Ministerial Level Meeting (40 min.)

Chair: Dr Amelia P. GUEVARA ,Vice Minister Department of Science and Technology (The Philippines)
   1) Introduction of Draft Resolution (20 min.)
2) Discussion and Adoption on Resolution (20 min.)
15:40-16:00 <Coffee Break> (20 min.)
16:00-16:20 Session VI, Closing Session (20 min.)(Open to press)
  Chair: Mr Nobuyasu ABE ,Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission
    

1. Next Host Country (5 min.)
  ・Mr Hironori NAKANISHI  Deputy Director General for Science, Technology and Innovation
2. Closing Remarks –Australia (5 min.)
  ・Mr Ian MACFARLANE, Minister for Industry (Australia)
3. Closing Remarks – Japan (5 min.)
  ・Mr Nobuyasu ABE ,Vice Chairman Japan Atomic Energy Commission

Close