FNCA


FNCA   FNCA Meeting

image

FNCA Meeting

18th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
17th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
16th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Joint Communique (PDF)
Country Report
15th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
14th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
13th FNCA Meeting
Summary

Program
List of the Participants
Resolution
Country Report
12th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
11th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
10th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
9th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Summary
8th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Resolution
Joint Communique
7th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

6th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary

5th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Display of FNCA activities

4th FNCA Meeting
Program
List of the Participants
Summary
Progress Report
Senior Officials Meeting
Proposal Report
Conclusions and Recommendations
Summary Report (PDF)

3rd FNCA Meeting

2nd FNCA Meeting
Program
List of the Participants

1st FNCA Meeting
Joint Communique

17th Ministerial Level Meeting


Program of the 17th FNCA Ministerial Meeting (MM)
November 30, 2015
Tokyo, Japan


Date : November 30, 2016 (Wednesday)
Place : Mita Conference Hall, Tokyo, Japan
Organized by : Cabinet Office, Government of Japan (CAO)
Japan Atomic Energy Commission (JAEC)
Working Language : English

Tuesday, November 29
Preparatory Meeting for the 17th FNCA Ministerial Level Meeting by the SOM Members


13:45-14:00 Registration
14:00-14:10 Session I, Opening Session (10min.)
 
    

Chair:

Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
     1) Opening Remarks
2) Self-Introduction of Participants
3) Confirmation of MLM Agenda and SOM Agenda
14:10-15:00

Session II, Preliminary Discussion on Roundtable Theme (50min.)

 
    

Chair:

Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
     Discussion on the Theme: Stakeholder Involvement (50min.)
15:00-15:20 <Coffee Break> (20min.)
15:20-16:05 Session III, Preliminary Discussion on the Improvement of the Management of the FNCA Activities (45min.)
 
    

Chair:

Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
16:05-16:25 Session IV, Preliminary Discussion on the Resolution of the 17th Ministerial Level Meeting (20min.)
 
    

Chair:

Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
16:25-16:40 Session V, Closing Session (15min.)
 
    

Chair:

Mr Hideo Shindo, Deputy Director General for Science, Technology and Innovation, Cabinet Office (Japan)
     1) SOM Report
2) Draft Agenda for the 18th Coordinators Meeting
  -  Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
3) 2017 Study Panel
4) Closing Remarks
17:30-19:00 <Welcome Reception hosted by Minister Tsuruho>
Wednesday, November 30
The 17th FNCA Ministerial Level Meeting (MLM)

09:45-10:00 Registration
10:00-10:10 Session I, Opening Session (10min.) <Open to Press>
 
    

Chair:

Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
     1) Opening and welcome remarks
 - Mr Yosuke Tsuruho, Minister of State for Science, Technology Policy (Japan)
2) Self-introduction of the Participants
3) Confirmation of the Agenda
10:10-10:20 Commemorative Photo (10min.) <ditto>
10:20-10:45 Session II, Key Note Speech (25min.) <ditto>
 
    

Chair:

Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
     Keynote Speech: "Stakeholder Engagement in Nuclear Decisions - Views from NEA Director General W. D. Magwood, IV"
     - Mr William D. Magwood, IV, Director General of the OECD Nuclear Energy Agency (NEA)
10:45-12:00 Session III-1, Country Reports I <10min.x6MCs+Q&A15min.> (75min.)
 
    

Chair:

Dr Leah J. Buendia, Assistant Secretary, Department of Science and Technology (DOST)
     1. Australia, 2. Bangladesh, 3. China, 4. Indonesia, 5. Japan, 6. Republic of Korea,
12:00-13:30 Luncheon hosted by Cabinet Office, Japan
13:30-14:45 Session III-2, Country Reports II <10minx6MCs+Q&A15min.> (75min.)
 
    

Chair:

Mr Dilip Kumar Basak, Additional Secretary, Ministry of Science and Technology, Government of Bangladesh
     7. Kazakhstan, 8. Malaysia, 9. Mongolia, 10. Philippines, 11. Thailand, 12. Vietnam
14:45-15:00 Session IV, Reports of the FNCA Management and Activities (15min.)
 
    

Chair:

Mr Chu Ngoc Anh, Deputy Minister, Ministry of Science and Technology (MOST) (Vietnam)
     Report on 16th Coordinator Meeting and progress of Project Activities
    Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
15:00-15:20 Coffee Break (20min.)
15:20-16:30 Session V, Roundtable Discussion (70min.)
 
    

Chair:

Mr Nobuyasu Abe, Commissioner of JAEC (Japan)
    1) Stakeholder Involvement for Non-Power Use
2) Stakeholder Involvement for Nuclear Waste
3) Management Stakeholder Involvement for Power Generation
16:30-16:50 Session VI, Discussion on the Resolution or the Joint Communique of the Ministerial Level Meeting (20min.)
 
     Chair: Mr Steven McIntosh, Senior Manager, Government & International Affairs, Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO)
16:50-17:00 Session VII, Closing Session (10min.) <Open to Press>
 
    

Chair:

Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)
     1) The 18th FNCA Coordinators Meeting
 - Mr Tomoaki Wada, FNCA Coordinator of Japan (Japan)
2) 2017 Study Panel
 - Mr Nobuhiro Muroya, Director for Atomic Energy, Cabinet Office, (Japan)
3) The Next Host Country’s Speech
 - Mr Bakhytzhan Mukhambetkaliyevich Jaxaliyev, Vice-Minister, Ministry of Energy of the Republic of Kazakhstan
4) Closing Remarks
 - Dr Yoshiaki Oka, Chairman of JAEC (Japan)